vrijdag 18 maart 2011

Duffe kop, fris hoofd!

Gisteren naar "Fris in je hoofd" geweest in Eindhoven. Een heerlijke inspirerende avond gehad! Fris in je hoofd is een event waar, zoals ze zelf schrijven, 'persoonlijke ontwikkeling hand in hand gaat met netwerken, lifestyle en ontspanning. Op een feestelijke en verfrissende manier kun je nieuwe ideeën opdoen, leuke mensen ontmoeten en hierdoor vooral geïnspireerd (‘Fris in je hoofd!’) raken'. Het klopt helemaal. In de Seats2meet-vestiging De Strijp hing een prettige open sfeer, ik raakte makkelijk in gesprek met leuke inspirerende mensen en voelde de positieve energie in de lucht hangen. Ik kwam helemaal vol energie thuis. Dat verklaart ook mijn duffe kop nu. Als ik zo vol energie zit kan ik niet meteen naar bed. Dan borrelt en bruist het in me en duurt het echt wel een paar uurtjes voordat ik kan slapen.


"Succes door eigen creatie" is de eerste workshop die ik gevolgd heb. Die werd gegeven door David de Kock. David is een inspirerende spreker, die zijn verhaal met veel overtuigingskracht en humor kan vertellen. Het is zijn passie om mensen te laten ontdekken wat ze werkelijk in hun mars hebben. In zijn visie heeft iedereen recht op een gelukkig en succesvol leven. Over dat laatste valt wat mij betreft te twisten. Recht ergens op hebben betekent ook onrecht ervaren als het anders loopt en dat heeft weinig zin naar mijn idee, als je het over het leven hebt. Je kunt streven naar een gelukkig en succesvol leven en je best doen er zo positief mogelijk in te staan en eruit te halen wat er in zit. En daar is hij dan wel weer heel erg goed in. Zo goed dat ik me heb ingeschreven voor zijn masterclass in het laatste weekend van mei. Ik heb er nu al zin in!


"De kunst van het werken" was mijn tweede workshop. Deze werd gegeven door Huub van Zwieten, toch mijn eerste inspiratiebron om aan mijn eigen droombaanreis te beginnen. Hij vertelt over banen die zo leuk zijn dat het niet meer voelt als werken. Dit doet hij aan de hand van zijn boek "Marijn is klaar met werken". Ik vond het boek al inspirerend en het was geweldig om de verhalen nu eens live te horen. Tussendoor werden we uitgedaagd onze dromen te delen met de persoon die naast je zat, te zoeken naar onze eigen rafelrandjes en kwamen we tot de conclusie dat wat voor de één een droombaan is, voor de andere een nachtmerrie kan zijn. Belangrijkste boodschap in zijn boek maar ook van deze avond was met je dromen aan de slag te gaan. Sta open voor de wereld om je heen, volg je intuïtie en kom in actie! Laat je ook vooral niet van de wijs brengen door mensen die het beste met je voor hebben... Het is jouw droom, jij weet wat je wil, doe er wat mee! 


Wauw, dat is precies dat zetje wat ik nu nodig heb. De reden om met MijnDroomfabriek te beginnen was het boek van Huub. Het verhaal van vanavond zorgt er voor dat ik de volgende stap ga zetten. Als ik dan ook nog persoonlijk antwoord krijg op een twitterberichtje weet ik het zeker. Ik ben op de goede weg, ga door met het volgen van mijn gevoel en MijnDroomfabriek gaat er komen! 


De eerste activiteit die ik ga organiseren binnen MijnDroomfabriek is een "Durftevragen" bijeenkomst in Roermond. Ik had me opgegeven voor een "Durftevragen" workshop. Deze ging door ziekte niet door. Ik ben naar hun site gegaan en werd geïnspireerd door hun visie en manier van werken. Meteen schoot ook door mijn hoofd: Wat jammer dat dit er in Roermond niet is. En ja, in het kader van grenzen verleggen, je passie volgen en stappen in de goede richting zetten heb ik besloten me aan te melden om een "Durftevragen"-bijeenkomst te organiseren in Roermond. Hier meld ik zo spoedig mogelijk meer over, maar heb je interesse en kun je niet wachten je aan te melden, stuur me dan gauw een berichtje. 


Conclusie: "Fris in mijn hoofd" heeft me op de korte termijn een duffe kop op geleverd maar op de lange termijn een hoofd vol frisse ideeën! Een bijeenkomst die absoluut de moeite van het bezoeken waard is en me weer net een zetje in de goed richting heeft gegeven. 

dinsdag 15 maart 2011

Inspirerend ochtendje

Vanmorgen ben ik voor de tweede keer naar de Open Coffee bijeenkomst geweest. Ik heb even getwijfeld of ik zou gaan. Ik heb nog veel werk liggen wat af moet binnen een paar weken. Toch maar besloten om te gaan en daar heb ik geen spijt van. Het is heel fijn om met je gedachten even met wat anders bezig te zijn en je blik weer een beetje te verruimen. Horen waar andere mensen mee bezig zijn en hoe zijn hun doelen proberen te bereiken. 


Voor mezelf is het ook een beetje een ijkpunt om te kijken of ik niet stil blijf staan. Als ik terug kijk naar een maand geleden vind ik zeker dat ik dichter bij mijn doel kom, mijn droombaan. Dat ik nog niet weet hoe die er uit ziet, vind ik niet zo erg. De contouren worden wel langzaam zichtbaar. Ik weet weer wat ik leuk vind en hoe ik het liefst werk. Ik wil een baan waar ik zelf mijn werkzaamheden in kan delen, als zelfstandige of binnen een organisatie waar je die vrijheid hebt. Daarnaast vind ik het heerlijk om ergens in te duiken en daar lekker mee aan de gang te gaan. Af en toe gesprekken voeren om mijn eigen ideeën bij te stellen of om nieuwe informatie te vergaren. Ook in een klein team waar je toewerkt naar een gezamenlijk resultaat zie ik me wel werken. 
In een paar gesprekken die ik vanmorgen gevoerd heb merkte ik dat ik het ook leuk vind als ik mijn kennis door kan geven aan een ander, zodat die er wat mee kan. Leuk om te ervaren dat ik toch echt wel het een en ander opgestoken heb op de opleiding en dat ik wat kan doen met die kennis. 


Ik ben nog steeds druk aan het bouwen aan mijn website www.jouwtalent.jouwweb.nl.
Ik wil er zo veel in stoppen dat het lastig is om te kiezen. Daarnaast loop ik tegen mijn technische beperkingen aan. Heel wat uurtjes gaan op aan het ontdekken hoe zo'n site in elkaar steekt en hoe je zaken het best kunt doen. Nu wordt het weer tijd om met het inhoudelijke stuk aan de slag te gaan en even te stoppen met de vormgeving. Dus aan de slag!

woensdag 9 maart 2011

Woorden van de week

Deze week zijn de woorden 'samen' en 'website' belangrijk geweest. 
Samen stond voor het contact tussen mij en mijn gezinsleden en mij en mijn medestudenten. Website staat voor de website die ik aan het bouwen ben in het kader van mijn afstudeerproject. Allebei belangrijk, dus allebei de moeite waard om over te schrijven.


Ik begin met de website. Ik ben bezig met het ontwerpen van een website die je helpt je talent te ontdekken. De groep waar ik me op richt zijn met name de mbo-ers die in de sectoren zorg en kinderopvang werken. Mijn doel is hen de mogelijkheid bieden op een aantrekkelijke manier hun talenten te onderzoeken en te ontdekken. Dit omdat ik in de veronderstelling ben dat het voor iedereen goed is om te weten waar zijn kwaliteiten liggen en dit bij de gemiddelde mbo-er geen onderwerp is waar hij vanzelf mee aan in aanraking komt. Om die drempel te verlagen en om organisaties op die manier een tool in handen te geven om hun medewerkers hun talent expliciet te laten ontdekken ben ik bezig met mijn site jouwtalent.jouwweb.nl. Dat is in elk geval de werktitel. De site verandert nog elke dag maar is wel al te bekijken op www.jouwtalent.jouwweb.nl. Mijn streven is om morgen de eerste demo versie af te krijgen waar ik dan graag feedback op krijg.


Ik merk dat ik het heel erg leuk vind om bezig te zijn met deze site. Het bedenken en het maken zijn allebei bezigheden waar ik veel voldoening uit haal. Het denken over de inhoud doet een beroep op dat wat ik de afgelopen jaren geleerd heb. Het onderwerp talent boeit me en ik vind het een leuke uitdaging om nu het een en ander zo bij elkaar te zetten dat het een logisch en leesbaar geheel wordt. Daarnaast vind ik maken van de site ook erg leuk. De uren vliegen om als ik me verdiep in het uitzoeken van hoe zo'n site nu in elkaar zit. Langzaam maar zeker wordt ik er ook steeds handiger in. En dan is er natuurlijk nog de vormgeving. Ik heb heel veel ideeën over hoe het er uit moet zien. Dat maakt het lastig want ik moet hier een keuze in maken. Ook loop ik tegen mijn technische beperkingen aan. Ik kan alleen de standaardopties van het beperkte gratis programma gebruiken. Dat is jammer want zo kan ik niet alles uitvoeren zoals ik eigenlijk wil. Misschien dat mijn persoonlijke programmeur me nog kan helpen.


Samen met mijn medestudenten hebben we een intervisiegroepje samengesteld. We zijn alle vier met een individuele opdracht bezig en merken dat het toch wel fijn is om geregeld met elkaar te sparren. Deze manier van werken ervaar ik als erg prettig. Je werkt in je eigen tempo en met je eigen ideeën maar hebt tegelijkertijd de mogelijkheid om te overleggen met mensen die weten waar je mee bezig bent en die je vooruit willen helpen. Je wordt bevestigd in de ideeën die je hebt en uitgedaagd om nog eens goed na te denken over de stappen die je zet en ook eens een andere kant op te kijken. Zo wil ik werken als ik mijn studie af heb. Zelfstandig, maar geregeld een terugkoppeling naar een groep waarin je je veilig voelt. Daarnaast zoek ik ook het contact waarin je nieuwe mensen leert kennen waarbij je niet in je comfortzone zit, zoals de open coffee bijeenkomsten en binnenkort de bijeenkomst "Fris in je Hoofd" bij Seats2Meet in Eindhoven.


Samen was ik de afgelopen dagen ook met mijn gezin. De carnavalsdagen hebben we gebruikt om samen wat activiteiten te ondernemen. Het was erg gezellig. Fijn om te ervaren dat je het met zijn vijven zo goed kunt hebben! Gisteren hebben we geschaatst in Grefrath. Ongelooflijk! Alles ziet daar nog net zo uit als 30 jaar geleden. Ik was toen zo oud als onze dochter nu en het lijkt echt of de tijd er stil is blijven staan. Ze hebben nu een website maar verder... Het weer was heerlijk. We hebben vandaag voor het eerst weer lekker buiten kunnen zitten zonder jas aan. Genieten van het zonnetje en na een tijdje ook wel weer van het schaatsen. Dat viel eigenlijk toch nog wel mee. Na mijn eerste rondje op de schaats dacht ik dat ik vooral van de zon ging genieten, maar de aanhouder wint en na een paar rondjes lukte het toch wel weer om een beetje te schaatsen. Leuk om te zien hoeveel makkelijker dat bij de kinderen gaat. Die doen dat gewoon!


Ik heb nog één laatste nieuwtje voordat ik af ga sluiten. Ik ben niet alleen met de talentenwebsite bezig maar heb ook de domeinnaam van MijnDroomfabriek.nl gekocht. Als alles goed gaat blijft het niet bij een blog maar komt er ook een echte website. Ik heb er nu al zin in!