maandag 31 januari 2011

Het begint te borrelen!

Heerlijk om te ervaren dat het weer begint te borrelen in mijn brein. Nu het in mijn hoofd niet meer zo druk is ontstaat er ruimte voor nieuwe ideeën. Helaas nog even geen tijd om er wat mee te doen maar wel heerlijk om te ervaren dat het weer borrelt en bruist!


De afgelopen weken ben ik druk bezig geweest met de afstudeer onderdelen van de opleiding Personeel en Arbeid. Samen met een medestudent heb ik advies gegeven over talentmanagement binnen de organisatie. We hebben, om tot een advies te komen, inspiratie opgedaan bij verschillende organisaties. De gesprekken met deze medewerkers gaven elke keer veel energie en heeft mijn kijk op talentmanagement verbreed. Dit hebben we beschreven in een adviesrapport. Afgelopen week hebben we een presentatie (prezi talentmanagementgehouden hierover. Spannend, maar ook leuk om te ervaren dat het onderwerp aansloeg en dat men serieus over de mogelijkheden voor talentmanagement binnen de betreffende organisatie gaat nadenken.


Donderdag hebben we als afstudeerders een congres gehouden binnen het onderdeel Capita Selecta. Het was een leuke inspirerende dag. Vooral de lezing van Ton de Korte over sociale innovatie vond ik erg interessant. Zeker een onderwerp waar ik graag meer over wil weten en graag mee bezig wil zijn binnen mijn werk.
Naast de lezingen hadden we workshops georganiseerd waar mensen aan konden deelnemen. Per groepje van 4 studenten werd 1 workshop gepresenteerd. Die van ons ging over Social Media binnen de organisatie. Het was leuk om te ervaren dat, hoewel we twee totaal verschillende groepen gehad hebben, wat we bedacht hadden in de praktijk ook werkte. Leuk ook om weer allemaal nieuwe mensen te leren kennen. 


Nu deze week nog een aantal verslagen maken en dan kunnen deze twee onderdelen afgesloten worden. Als dat gebeurd is, ontstaat er naar mijn idee weer echt ruimte voor allerlei nieuwe ideeën. Tussendoor ben ik wel al bezig geweest met mijn CV nieuwe stijl. Geen saaie opsomming meer van opleiding en ervaring maar een pakkende flyer over mijzelf. Voorlopig zet ik in op de beleidsmatige functies. Met name op de onderdelen die betrekking hebben op sociale innovatie, social media en het nieuwe werken denk ik mijn steentje zeker bij te kunnen dragen. Daarnaast ga ik zeker verder met mijn werkzaamheden binnen MijnDroomfabriek om uit te zoeken wat ik verder nog leuk vind en hoe ik dat in mijn werkzame leven kan integreren.


Vanmorgen heb ik met een medestudente hierover al inspirerende gesprekken gevoerd. Allebei spelen we met het idee van een eigen bedrijf. Wie weet waartoe we nog in staat zijn? Het geeft al energie om elkaars ideeën te delen en te dromen over de toekomst!

zondag 16 januari 2011

Praktische zaken

Mijn laatste werkweek zit er op. Vreemd gevoel. Het voelt nog onwerkelijk om echt tijd en ruimte te hebben om te werken in MijnDroomfabriek. Maar dat is wel wat ik ga doen!


Deze week heb ik een aantal praktische zaken geregeld. Ik merk dat mijn eigen verplichting één keer per week te schrijven, er voor zorgt dat ik sneller tot actie over ga. 
Er hangt nu een groot magneetbord op mijn kantoortje. Dit wil ik gebruiken als moodboard. Inspirerende beelden krijgen hier een plekje. Datzelfde geldt voor pakkende uitspraken of andere dingen die me raken. Ook heb ik visitekaartjes laten maken. Visitekaartjes van MijnDroomfabriek, het wordt steeds echter. Ik heb er al met verschillende mensen over gesproken. Dat ga ik zeker meer doen. Dat is de enige manier om dromen werkelijkheid te laten worden.


Vandaag heb ik gebrainstormd over alle dingen die ik wil doen de komende weken. Het is een aardig onsamenhangend maar wel inspirerend lijstje geworden. Ik ga in elk geval het boek "Marijn is klaar met werken" nog een keer lezen en van daaruit actiepunten opstellen. Daarnaast pak ik het mediteren weer op. Vanaf morgen gaat dat weer tot mijn dagelijkse routine behoren. Ook maak ik een afspraak voor yoga. Ik vind het belangrijk dat ik weer helemaal goed in mijn vel kom te zitten en ik denk dat yoga hier een bijdrage aan kan leveren. In elk geval de moeite waard om te proberen.


Vanmiddag heb ik energie gekregen door samen met de jongens (mijn 2 zonen) naar de film "The way back" te gaan. Een aantal gevangenen ontsnappen uit de Gulag in Siberië en gaan te voet naar India. Ze lopen zo'n 6500 kilometer door bergen en woestijn, door extreme kou en warmte. Wij vonden het een mooie film die laat zien waar mensen toe in staat zijn als ze het doel voor ogen houden. Indrukwekkend.
Heerlijk dat we daar samen van kunnen genieten! 

zondag 9 januari 2011

Waarom MijnDroomfabriek?

De eerste week van het jaar zit er op. Tijd om te kijken wat ik heb gedaan aan mijn project. Vooral gedroomd tot nu toe. De eerste 2 weken van het jaar ben ik nog aan het werk. Vanaf volgende week krijg ik echt tijd voor MijnDroomfabriek. 


Waarom ben ik hiermee begonnen?
Na een ,op persoonlijk vlak, roerig 2010 heb ik vanaf februari 2011 geen werk meer. Omdat ik ook niet meer helemaal voor ogen heb wat ik eigenlijk wil en hoe ik dat denk te bereiken heb ik besloten mezelf een jaar te gunnen om hier achter te komen. In dit jaar ga ik ook mijn Hbo-opleiding Personeel & Arbeid afronden. 
Een van mijn afstudeeropdrachten is het uitbrengen van een advies over talentmanagement binnen de organisatie waar ik werk(te). Een razend interessant onderwerp waar ik met veel plezier samen met een medestudent aan gewerkt heb. Een onderwerp wat al veel langer mijn interesse heeft en waar ik al eerder boeken over gelezen heb. Ik vond het steeds inspirerend maar met een gezin met 3 kinderen, een studie en een baan had ik nooit de tijd om hier echt mee aan de slag te gaan. Nu deze tijd door anderen gecreëerd wordt vind ik het mijn taak om hiermee aan de slag te gaan! De volgende boeken en sites hebben me hierbij zeker geïnspireerd:

  • "Wereldtalent" van Viktor en Stephen Steijger en Peter van Oosterhout
  • "Your company's got talent" van Erik, Viktor en Stephen Steijger
  • "Een onweerstaanbaar CV" van Huub van Zwieten en Wien Sillevis Smitt
  • "Marijn is klaar met werken" van Huub van Zwieten
  • "Het merk IK" van Huub van Zwieten en Mark van de Grift
  • "Dromen Durven Doen" van Ben Tiggelaar

zaterdag 1 januari 2011

Mijn Droomfabriek

1 januari 2011. Een heel nieuw jaar ligt voor me. 
Een jaar waarin ik van mezelf mag dromen. 
Dromen over wat ik belangrijk, leuk en inspirerend vind.
Dromen wat mijn droombaan is.
Dromen hoe ik deze droombaan kan creëren.